Kristaq Shabani

 

13 August· Edited

Kristaq Shabani posted this.

INFORMIM I PRESIDENCES SE LNPSHA "PEGASI” ALBANIA

STUDIUESJA, POETJA DHE ALBANOLOGIA MA. MIGENA ARLLATI NE KRYE TE LSHPA (LIDHJA E SHKRIMTARËVE DHE ARTISTËVE "PEGASI" KOSOVA, NË BASHKËORGANOGRAMË TË LNPSHA "PEGASI” ALBANIA

Organizimi pegasian në Kosovë: LSHPA “PEGASI “ KOSOVA pjesë përbërëse e organizuar e Lidhjes Ndërkombëtare e Poetëve , Shkrimtarëve dhe Artistëve "Pegasi" Albania me deget: Prishtinë , Dega e Lidhjes Gjakovë- Prizren -Pejë, Dega e Lidhjes Klinë - Ferizaj si dhe anëtaret e LNPSHA "PEGASI" ALBANIA në të gjithë KOSOVËN, krijojnë, sipas Statutit të LNPSHA “PEGASI” ALBANIA, Lidhjen e Shkrimtarëve , Poetëve dhe Artistëve "PEGASI" KOSOVA , e cila është e ndërlidhur me LNPSHA "PEGASI” ALBANIA... Në krye të kësaj Lidhjeje një figurë e njohur me emër e letërsisë, gjuhësisë dhe artit kosovar, studiuesja, poetja , albanologia Ma. MIGENA ARLLATI, e zgjedhur në Konferencën e Katërt të LNPSHA"PEGASI" ALBANIA, e cila i zhvilloi punimet me 01.02.2014 në këtë detyrë , sipas organogramës së re të LNPSHA "PEGASI" ALBANIA...

Gjithë pegasianët, kudo ku ndodhen, në të gjitha vendet e botës , e urojnë të talentuarën Migena në detyrën e re dhe gjithe te zgjedhurit e tjere ne kryesi, njerez te nivelit te larte dhe te talentuar, për një ecuri progresive të letërsisë dhe artit bashkëkohor.

Në krye të kesaj Lidhjeje:

1. Ma. Migena Arllati , Kryetare e LSHPA "PEGASI" KOSOVA

2. Prof. Dr. Resmije Kryeziu, studiuese, Z/ Kryetare e LSHPA "PEGASI" KOSOVA, Prishtinë

3. Publicistja dhe shkrimtarja e njohur Naxhije Doçi, Z/Kryetare e LSHPA “PEGASI” KOSOVA, Prishtinë

4. Dr. Shefqet Dinaj, historian, poet Sekretar i përgjithshëm i Lidhjes

5.Shefqet Avdush Emini, piktor Sekretar i Shkëmbimit Universal të Vlerave Universale, Holandë

6. Idriz Berisha, piktor akademik, sekretar për Artin i Lidhjes, Klinë

7. Dibran Fylli, poet, aktor Sekretar për Publikimin

8. Sherife Thaçi, Drejtore e Veprimtarive pegasiane ne Kosovë

9. Lirije Asllani Osmani, poete, sekretare për talentet e rinj të LSHPA “PEGASI’ KOSOVA

10. Mentor Thaqi, Koordinator i Lidhjes me Diasporën, GJERMANI

11. Shejmondë Paçarada, koordinatore e Lidhjes , Angli

Ky material është firmosur nga gjithë anëtarët e Këshillit të Përgjithshëm të LNPSHA “PEGASI” ALBANIA dhe është votuar nga 95% e delegatëve të konferencës së përgjithshme .

Konferenca e Katërt e LNPSHA “PEGASI” ALBANIA GJIROKASTËR, 01.07.2014

Artist: Shefqet Avdush Emini

“PAINTER OF THE YEAR 2013 LNPSHA” PEGASI “ALBANIA

 https://pegasiworld-al.com/sipar-i-madh-i-artit-te-pikturimit/

  

 
18-11-2014
 
 
 

Sipar i madh i artit të pikturimit

“Art figurativ abstrakt ekspresionizëm” 
SHEFQET AVDUSH EMINI , PIKTORI SHQIPTAR NGA KOSOVA , LNPSHA "PEGASI" ALBANIA 
ARTIST ME PËRMASA BOTËRORE PUSHTON OBJEKTET E ARTIT TË BOTËS

"PAINTER OF THE YEAR 2013 LNPSHA" PEGASI "ALBANIA

Biography:

 

Shefqet Avdush Emini, an internationally recognized artist. He is an academically
educated artist who developed his own style. His own ‘signature’, which made him
famous. The list of exhibitions of his artworks in museums and art galleries worldwide
is long. Sweden, Denmark, Turkey, Morocco, Egypt, China, Austria, Nederland,
Washington D.C.U,Switzerland,Germany, Italy, Grot Britannia, Spain, Portugal,
France (Louver) Belgium, Romania, Bulgaria, Macedonia, Slovenia, Croatia,
Serbia, Bosnia, Kosovo, Albania, Brazil, Washington, Kuwait, Slovakia,Poland,
Oman, Russia, Palestina,Canada, Algeria, Azerbaijan, India,Tunez. Besides, he is
regular invited to join art symposia where local and international artist do come
together to create art and get inspired. Shefqet is also connected to the Filarski
Academy, a private Academy in The Netherlands founded by the artist Marian
Filarski, as a teacher for master classes in painting.
Ina Eskes MA of Art history

 

https://museudeartecontemporaneamac.blogspot.nl/2012/10/blog-post.html
https://www.shefqet.com
https://www.shefqet.exto.nl/

 

Member:
 
Permanent collection of Museum in Guwahati, India 2016
Permanent collection of Municipality Museum in Beijing,China 2015
Permanent collection of Municipality Museum in Estrem,Portugal 2014
Permanent collection of Museum ” Alija Izetbegovic” 2013
Association of poets,writers and artists ” Pegasi” Albania 2013
Permanent collection of the Modern Art Museum,Kuwait 2012
Permanent collection of the Museum MAC Brazil 2011
Permanent collection of the Gallery Tetovo, Macedonia 2010
Permanent collection of the Gallery Aiud, Romania 2010
Permanent collection of the Museum Tepecik,Turkey 2010
Aperon Art Plus Gallery, Istanbul 2010
Gallery Tornby Denmark2010;
RKD as from2003;
Foundation Symbiose Sittard as from 2003;
Foundation art centre keeps out 2003;
Aida as from 1994
Stichting Kunstcentrum Weert as from 2003;
Permanent collection of the National Gallery of art in Tirana 1999
Artist figurative association of the Kosovo as from1989;
President of the foundation ‘Zef Kolombi ‘ Ferizaj Kosovo as from 1988-1992
Member of foundation art centre ‘ Zef Kolombi ‘ Ferizaj Kosovo as from 1982;

 

Symposium:
 
International Art Symposium Wiacamp in Didim,Turkey 2019
International Feminy Art Symposium in Mus,Turkey 2019
International Art Symposium in Karadeniz Eregli, Turkey 2019
International Art Symposium in Trabzon,Turkey 2018
International Art Symposium in Slovakia 2018
International Art Symposium in Alanya,Turkey 2018
International Art Symposium in Tunez 2018
International Art Workshop wiacamp in Kusadasi Turkey 2018
International Art Symposium in Slovakia 2018
International Art Symposium in Istanbul 2017
International Art Symposium in Mersin 2017
International Art Symposium in Kusadasi 2017
International Art Symposium  "Terchovska Paleta in Slovakia 2017
International Art Plener in Leczna, Poland 2017
International Art Symposium in Tarsus 2017
International Art Symposium in Kushadasi 2017
International art camp Didim, Turkey 2016
Symposium in Aydin, Turkey 2016
India Olympia Fine Arts Symposium 2016
Festival in Baku, Azerbaijan 2015
Symposium in Kapari Hotel, Alacati,Turkey 2015
Symposium in Setif, Algeria 2015
Symposium in Harram , Urfa,Turkey 2015
Symposium in Antalya, Turkey 2014
Symposium, Bolu,Turkey 2014
Symposium in Beshiktash ,Istanbul,Turkey 2014
Symposium in Özyeğin University,Istanbul,Turkey2014
Symposium in Estremoz,Portugal 2014
Symposium in Saguen,Quebec, Canada 2014
Symposium in Penza, Russia 2014
International Art Festival Gaza - Palestine 2014
Symposium in Istanbul,Turkey 2014
Artist in Residence,Cairo,Egypt 2014   Workshop for Youth Union workers – Ministry of Youth and sport Egypt 2014
(II) Workshop in Fresco Art Galery, Cairo, Egypt 2014
(I) Workshop in Fresco Art Galery, Cairo, Egypt 2014
Symposium in Sahl Hasheesh,Hurghada,Egypt 2014
Symposium in Sarajevo,Bosnia 2013
Symposium in Penza,Russia 2013
Constellation of international artists Prishtina,Kosovo 2013
Symposium Konya in Turkey 2013
Art colony in Prishtina,Kosovo 2013
Festival in Sharm El Sheikh 2012
Symposium in Birgi,Turkey 2012
Art colony in Izmir,Turkye 2012
Symposium in Mojmirovce,Slovakia 2012
Plejada e artisteve nderkombtar Prishtine,Kosovë 2012
Symposium in Konya,Turkey 2012
Workshop in Rembrandplein, Amsterdam1012
Symposium in Kuwait 2012
Festival – VI Sharm Em Sheikh,Egypte december 2011
Symposium in Antalya,Turkey 2 juni 2010
International Arts Festival Gesha View – Bulgaria mei 2011
Colony Tetov, Macedonia june 2010
Symposium Tepecik, Turkey june 2010
Symposium Auid, Romania august 2010
Workshop in Rembrandsplein, Amsterdam july 2010
Festival in Sharm El Sheikh, Egypte april 2010


Exhibitions:
 
2020.Exhibition at Cultural Center,Ankara
2020.Exhibition at hotel Conrad İstanbul 
2019.International in State Fine Arts Gallery Wiacamp in Art Gallery - Eskisehir,Turky
 2019.Exhibition in Art Hotel in Moscow, Russia
 2019.International Art Exhibition in open area, Wiacamp, Didim,Turkey
 2019.International Art Exhibition in Hol Munisipality,Mus,Turkey
 2019.International Art Exhibition in Karadeniz Eregli, Turkey
 2019.Exhibition in Gallery antique,in Trabzon,Turkey
 2019.Exhibition Vali Yazıcıoğlu Cultural Center Aydin,Turkey
 2019. Exhibition Culture Center Recep Yazicioglu Aydin,Turkey
 2019. International Exhibition in Gallery Hamam Cimeni Carsisi, Trabzon,Turkey
 2018. International Exhibition in Istanbul Gelisim Üniversity Gallery, Turkey
 2018. International Exhibition in Museum Terchova, Slovakia
 2018. International Exhibition in Kaptan Hotel,Alanya,Turkey
 2018.International Exhibition in Houses of culture, Tunez
 2018. International Exhibition in Art Gallery of Dramalılar Köşkü at Bornova- Izmir
 2018. International Exhibition in exterior wiacamp in Kusadasi, Turkey
 2018.Exhibition in Gural Museum in Kapadokya,Turkey
 2018.Exhibition in Castel, Slovakia 2018
 2018.Exhibition in Bursa Nilüfer Municipality Gallery, Istanbul
 2018.Exhibition in Hall Hanam Culture and Art Center,Korea
 2018.Exhibition in Turhan Gallery  Denizli, Turkey
 2018.Exhibition in kuzay&bahar art Galery, Istanbul
 2018.Exhibition in Paris epinay Municipality  cultural center Paris
 2017.Exhibition in Emin Serdar Art Galery,Trabzon
 2017.Exhibition in EGE ünivercity Atatürk culture center, Izmir,
 2017.Exhibition  Beylikduzu Municipality,Beylicium,Shoppcenter,Istanbul,
 2017.Exhibition in Sarayı Gallery, Mersin,
 2017.Exhibition in Doku Art Gallery, Istanbul,Turkey
 2017. Exhibition in Museum Povazske,Slovakija 2017
 2017. Exhibition in Ibramaki art gallery in Kusadasy,Turkey
 2017. Exhibition in Konak,Museum  in Izmir,Turkey
 2017. Exhibition in International Salon -organization organization
 Al-Pyramids Hall of art - new pyramids, Egypt
 2017.  “Corvins’ Castle“ Museum, Hunedoara, Aiud, Romania
 2017. Exhibition in the center of culture Leczna, Poland
 2017. Exhibition in the Bal Art Gallery in Tarsus, Turkey
 2017. Exhibition in the Carina Art Gallery in Kusadasi, Turkey
 2017. Exhibition in the Yolo Art Gallery in Kusadasi, Turkey
 2017.Exhibition in the Hamamizade ihsan by kultur Merkezi, Trabzon, Turkey
 2016. Exhibition in the Adnan Menderes University, atatürk calprure senter, Didim,Turkey
 2016.Exhibition in ATSO Kurumsal Bahçesi, Gallery, Antalya, Turkey 
 2016.Exhibition in open area Didim, Turkey
 2016.Exhibition in National Library of Romania, Bucharest
 2016.Exhibition in Center for Cultural Arts, Aydin, Turkey
 2016.Exhibition in Museum Guwahati, India
 2015.Exhibition in Museum in Beijing, China
 2015.Exhibition in Museum, Baku, Azerbaijan
 2015.Exhibition in Kapari Hotel, Alacati,Turkey
 2015. Exhibition in Gallery, Setif, Algeria
 2015. Exhibition in Harram Kumbert Hotel, Urfa,Turkey
 2015"Inter-Art" International Exhibition Palace of the United Nations, Geneva, Switzerland
 2014.Exhibitions in Taza Biennial, Moroko 2014
 2014. Exhibition in Erdem Bayazit Kultur Merkezi Antalya,Turkey
 2014.Exhibition in Kultur Gallery Sitesi Salonu,Bolu Turkey
 2014.Exhibition in Gallery Mustafa Kemal Merkez, Istanbul
 2014.Exhibition in open environment Apeldoorn, The Netherlands
 2014.Exhibition Art-Penza for the festival of contemporary art chernozem - Russia
 2014.National History Museum of Transylvania, Cluj-Napoca (NHMT) Romania
 2014.Exhibition in Municipality Museum in Estrem,Portugal
 2014.Exhibition in Centers of culture Saguen,Quebec, Canada
 2014.Exhibition in Art Gallery Penza,Russia
 2014.Exhibition in Gaza - Palestine
 2014.Exhibition in Özyeğin University,Istanbul,Turkey
 2014.Exhibition in The Tipsy Teapot, Cairo, Egypt
 2014.International Exhibition, Gurin, France
 2014.Exhibitions in Villa 43 Maadi Sarayat, Egypt
 2014.Exhibition in Tutin Hom of culture Serbia
 2014.Exhibition in Restaurant Guri,Cairo, Egypt
 2014.Exhibition in Priboj Gallery spirale Serbia
 2014.Exhibition in Renaissance Hotel, Cairo, Egypt
 2014.Prijepole Home of culture Serbia
 2014.Exhibition in Gallery Roman Petrovic , Sarajevo, Bosnia
 2014.Exhibition in Plav Hom of culture Montenegro
 2014.Exhibition in Sahl Hasheesh,Hurghada,Egypt
 2014.Exhibition in Pirot Hom of culture Serbia
 2013.Exhibition in Gallery Penza,Russia
 2013.Exhibition National Museum of Unification,Alba lulia,Romaia
 2013.Exhibition at the Royal Garden, Copenhagen, Denmark
 2013.Exhibition International Biennial Festival of Portrait INTERBIFEP in Bosnia i Eercigovina
 2013.ExhibitionTuch” within the XIIIth edition of the Inter-Art International Artcamp,at the Inter-Art Gallery,Romaia
 2013.ExhibitionExhibition Hanikahu in Sarajevo,Bosnia
 2013.Exhibition New York, USA – “Inter-Art”: 20th Anniversary edition of Mail Art
 2013.Exhibition in Novi Pazar Gallery International Universyti ,Montenegro
 2013.Exhibition in Gallery centre of Culture Leskovac, Serbia
 2013.Exhibition in Homee of culture Vranije, Serbia
 2013.Exhibition in Nis Gallery Serbia
 2013.Exhibition Ostraka Gallery – Dandy Mega mall – Cairo,Egypte
 2013.Exhibition in Centrul Cultural Liviu Rebreanu Aiud,Romania
 2013.Exhibition in Kosove
 2013.Exhibition in KTO Karatay University,Konya,Turkey
 2013.Exhibition in JW Marriott Hotel Cairo
 2013.Exhibition “Inter Art” International exhibitin,at the European Prlament,Brussesl,Belgium
 2013.Exhibition Sanitätshaus Am Deister,Bennigsen,Germany
 2013.ASROPA international art exhibition in Santarosa Gallery Gunsan Korea
 2013.Exhibition NAR-I A?K Gallery – Konya,Turkey
 2013.Exhibition in Galley Galéria Cit, Bratislava,Slovakia
 2013.Exhibition in Sirius Hotel,Prishtina,Kosovo
 2012.International Art & Design Exhibition”in Seoul Korea
 2012.Exhibition in Sharm El Sheikh,Egypte
 2012.Exhibition in Arts Galerie,Tirana
 2012.Exhibition in Ödemi?,Turkkey
 2012.Exhibition in Bostonli Galleryin 21 september in Izmir,Turkey
 2012.Exhibition in Castel,Moimirovce,Slovakia
 2012.Exhibition Hotel Prishtina,Kosovo
 2012.Exhibition Hamam Prizeren,Kosovo
 2012.Exhibition Ostraka Gallery – Dandy Mega mall – Cairo,Egypte
 2012.Exhibition in museum Antalya,Turkey
 2012.Exhibition at the cultural complex in Alhoceima,Morocco
 2012.Exhibition in KTO Karatay University,Konya,Turkey
 2012.Exhibition at the cultural Russian center Rabat ,Morocco
 2012.Ekshibition in Kuwait
 2012.Exhibition in Atelier Oosterbosch (Gallery) Amsterdam
 2012.EPK, DLUM Galley, Slovenia
 2011.Sharm El Sheikh,Egypte
 2011.Inter-Art Exhibition in Washington D.C.U
 2011.Solo exhibition: Atrium the Hague,Netherland
 2011.International Gallery bienaal festival of portrait,drawings tuzla , Bosnia and Hercigovina.
 2011.Show Your Hope,Lublana,Slovenia
 2011.Mozes en aaronkerk te Amsterdam
 2011.Solo exhibitions Gallery Diversity & Art,Amsterdam,Netherlands
 2011.Museum Antalya,Turkey
 2011.Art Gallery, Sofia, Bulgaria
 2011.Exhibition Geshaview Bulgaria
 2011.Exhibition art for heart,hannover,Germany
 2011.Pallati i kulturës Tetovë,Macedonia
 2010.Gallery Berat,Albania
 2010.Aperon Art Plus Gallery,Istanbul
 2010.Torbny Gallery,Denmark
 2010.Art Fair Istanbul,
 2010.Wall for peace – w -afpiaap – sanski/ Sarajevo / Bosnia – Hercegovina
 2010.Drawings Biennale,Museum,Romania,
 2010.Artist for freedom rathaus Bensberg, Bergisch-Gladbachþ,Germany
 2010.Art Fair China, world trade center Beijing’s
 2010.“Inter-art” foundation,Romania,Gallery
 2010.Amsterdam Rembrandplei
 2010. Culturel and artfestival, Tepecik, Turkey
 2010.Koloni Tetov, Macedonie, Gallery
 2010.Louver Paris,France
 2010.Artist for freedom galileo-park in Lennestadt Germany
 2010.Sharm Ell Sheikh,Egypt
 2010.Museum of Portalegre,Portugal
 2010.Mannheim,Galerie Bohner,Germany
 2010.Vigo,club financiero de vigo, the architect palacios Gallery, Spain
 2010.Biennale in London Gagliardi Gallery, a group exhibition of selected artist from the Biennale of Chianciano
 2009.England
 2009. Exhibition National Museum Cotroceni Bucharest,Romania
 2009.Exhibition circulating in few balkan countries Melenia art Gallery Bucharest,Romania
 2009.Biennale of Chianciano,Italie-the art Museum of Chianciano Terme,Italy
 2009.Jma Gallery Vienna, Austria
 2008.Private Salon Weert, Netherlands
 2008.Private Salon Kinrooi, Belgium
 2008.Gallery Drente in hooghalen,Netherlands
 2008.Gallery Sigvardson 08. maj Denmark
 2008.Van Munster complex in Amersfoort The Netherlands group Gallery
 2008.Gallery Sigvardson 02 februari Denmark
 2007.Art process Trapani Sicilia Italy Gallery group
 2006.Stichting Kunstcentrum Weert,The Netherlands group
 2006.Paterskerk Weert,The Netherlands Gallery group
 2006.Cigarenfabriek Delft , The Netherlands Gallery group
 2006.Molenhof, The Netherlands group Gallery
 2005.Paterskerk, The Netherlands group
 2005.Molenhof, The Netherlands solo gallery
 2005.Marziart Hamburg, Germany group Gallery
 2005.Stichting Kunstcentrum Weert solo private
 2005.Reasons to love the earth Utrecht group Museum
 2005.Molenhof group Gallery
 2004.Royal Schouwburg the Hague group or museum
 2004.Vredenburg Utrecht group or Museum
 2004.Arti et amicitiae Amsterdam group Museum
 2004.Atelier route solo
 2004.Kunstuitleen Tienschuur group Museum
 2003.OBS ‘ graswinkel’ government
 2003.Atelier route solo
 2003.Kunstuitleen Tienschuur group Museum
 2003.Fontys end courts solo government
 2003.Public library Nederweert solo government
 2002.St. Teunis Kapele vault keeps out solo government
 2000.Town hall keep out solo government
 2000.Old café keep out the currency private solo
 1999.Molenhof keep out solo Gallery
 1997.Wommat District Duurstede ate solo Gallery
 1997.Rural church abc-old one group or Gallery
 1997.Peace church Utrecht group or Gallery
 1997.Buurthuis the toll Utrecht group government
 1997.Church Utrecht group or Gallery
 1996.FNV Utrecht solo government
 1996.EKKO Utrecht solo government
 1996.Reception centre Utrecht group government
 1996.Wommat district Duurstede ate solo Gallery
 1996.Peace church Utrecht solo Gallery
 1996.Park eye in already Utrecht group government
 1996.Triumfatokerk Utrecht solo Gallery
 1995.Reception Centre Utrecht solo government
 1993.Unaryd Gallery Sweden group
 1993.Bank government Unaryd Sweden solo
 1992.Home of culture Shtimje Kosovo solo
 1991.Theatre fair Pristine Kosovo group
 1990.XVII fair Gallery Pristine Kosovo group jumps
 1990.Autumn 16de Biennale Pristine Kosovo group
 1988.Home of culture Shtimje Kosovo solo
 1987.VII Biennale Drawing Pristine Kosovo group
 1985.Private Gallery Pristine Kosovo group
 1984.Autumn Fair Gallery Pristine Kosovo group
 1984.Fair Gallery Pristine Kosovo group
 1983.Sarajevo Gallery ex – Jugoslavia group
 1983.Zagreb Gallery ex – Yugoslavia group
 1983.Belgrade Gallery ex – Yugoslavia group
 1983.Private Gallery Ferizaj group
 1982.Zef Kolombi Gallery Ferizaj Kosovo group
 1981.Zef Kolombi Gallery Ferizaj Kosovo group


Publications


 2019.Antologjia Universale "KORSI E HAPUR"4
 2014.Book: World Masters Taza Biennals
 2014.TV programa- Penza, Russia
 2014. Book: Anthology Of Poetry 2014
 2014. Saguenay, Qubec, Canada, newspaper
 2013.”PAINTER OF THE YEAR 2013 LNPSHA” Pegasus “ALBANIA .
 2013.Book: from Banush Imeri Teacher who left traces in education 1955 – 2012 – know names in Shtime.
 2013.Review: from Eriola Azizoli Expres
 2012.Jury lied international exhibitions in Oman
 2012 From: Erjola Azizlolli Expres, publicaition
 2012 Book: Art of the world ” fromKaterina Theofili
 2012 Faruk Tasholli Bota Sot newspaper
 2011 Review from Ina Eskes MA of Art history
 2011 Ese Kritike, Book: from Remzi Limani
 2010 Egyptian art critic: Talaat Tbdul Aziz
 2010 Interview: Michele Andree
 2010 Review from Remzi Limani
 2010 Interview: from Natasha Gunn
 2009 Genius Book
 2008 Tirsdag newspaper 29.januar
 2006 June news the exactly Albart
 2006 May newspaper Bota Sot diaspora
 2006 May newspaper Zëri diaspora
 2006 May newspaper Lajmi
 2006 May newspaper Bota Sot diaspora
 2006 May newspaper Bota Sot
 2006 March newspaper Zëri diaspora
 2006 February newspaper Bota Sot diaspora
 2006 February newspaper Zëri diaspora
 2006 January news the exactly Albart
 2006 January 1. news the exactly Albart
 2006 January 2.news the exactly Albart
 2005 December newspaper Zëri diaspora
 2005 Tineke Prins
 December Book bald branch sing for green
 2005 november newspaper sunday news
 2005 October news the exactly Albart
 2005 October newspaper Zëri diaspora
 2005 October newspaper Bota Sot
 2005 September newspaper Hamburg Abendblatt
 2005 August newspaper Hoheluftbrucke
 2005 August newspaper Hamburg live
 2005 August newspaper Zëri diaspora
 2005 August news the exactly Albart
 2005 July newspaper Epoka e re
 2005 July newspaper Land van Weert
 2005 July newspaper the Trumpet
 2003 July newspaper Koha Ditore
 2003 July newspaper Fontys
 2003 April newspaper the Trumpet
 2003 May documentation and information of foundation centre
 2003 March newspaper Fontys
 2003 April Book Album Artium
 2002 April newspaper country
 1999 December newspaper daily the Limburger
 1999 November Television TV keeps out interview
 1997 Profession booklet cultural rondje
 1996 Utrecht Television reportage
 1996 February profession booklet cultural
 1996 March Radio first left third right
 1996 Newspaper Utrechts nieuwsblad
 1995 March Television TV the Netherlands 2 reportage
 1995 March Television TV the Netherlands 2 reportage
 1994 Book Drite ne Lirikum
 1990 Newspaper Rilindja
 1987 June newspaper Rilindja
 1983 Newspaper Rilindja
 1983 Newspaper Zëri i Rinis
 1982 October newspaper Rilindja
 1982 Newspaper Zëri i Rinis